PEPEÇURA TARİFİ

- KALORİ: 1 porsiyon için 218/kcal
- KAÇ KİŞİLİK: 6 kişilik
- HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dakika
- PİŞİRME SÜRESİ: 30 dakika
Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler
Pepeçura İçin:
- 1 Lt.PEPECURAAS Isabella uzum suyu

- 3 Kaşik 50 toz şeker

- 2 yemek kaşığı 40 gr mısır unu

- 2 yemek kaşığı 25 gr mısır nişastası

Pepeçura Nasıl Yapılır?
1PEPECURA üzüm suyunu uygun ölçüde tencereye dökün. İsıtmaya başlayın. İcinden bir kepce yardımı ile ayırdığımız üzüm suyunu ayrı bir kapta uzum suyunu 2 kaşik mısır unu ve 2 kaşik nişastayı karıştırın ve tencereye geri ilave edin.


2 Karışımı koyulaşana dek surekli karıştırıp kaynatın. Kaynama gercekleşince şeker ilave edin Dilediğiniz kıvama geldiğinde kaselere doldurun. Servis kaselerinin içinde bir süre ılımasını bekleyin.
Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve iyice soğumalarını sağlayın. Soğuyup, kıvamı iyice oturan tatlılarınızı file Antep fıstığı ve ceviz içiyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!













